Snelschaken Veldhoven

Afgelopen zaterdag, 24 mei 2014, hebben Rick Zegveld, Jan Douwes, Ben Zegveld en ondergetekende meegedaan aan het Open NBSB Snelschaakkampioenschap voor clubteams.

Mede doordat ik, wegens andere verplichtingen vanuit Tilburg via Schiphol naar Veldhoven kwam gereden en anderen de avond ervoor iets te laat de oogjes hadden gesloten, openden we het toernooi niet echt glorieus.
De eerste 3 rondes kregen we sterke teams als tegenstander en deze schoven ons, met toch nog de nodige moeite, van het bord. Gelukkig telde het toernooi 11 rondes, dus tijd zat om ons te herpakken.

Het toernooi verliep daarna redelijk gunstig voor ons, met helaas hier en daar een paar regelementaire voordeeltjes voor de tegenstander; zoals een gemiste schaak of een rochade met reeds verplaatste stukken. Maar vooral de tijd bleek de grootste vijand te zijn. 10 minuten op de klok is eigenlijk net te lang voor een snelschaak partij, maar te kort voor een normale. Dus dat leverde veel stress bij vele spelers. (Behalve bij degene die hun heil zochten in de alcoholische versnaperingen.)

Ondanks de tegenvallende eerste wedstrijden, speelden we over het algemeen niet slecht en trokken we onszelf op naar een uiteindelijke 2e plaats van de B-poule. Al met al was het geen toernooi waar we met trots op terug kunnen kijken, maar we hebben wel teams uit de KNSB-competitie/promotieklasse laten zweten voor hun puntjes. En een aantal van hen verloren we enkel op tijd en zeker niet op stelling.

Het resultaat is te bekijken op:
Uitslag Snelschaken Veldhoven